Werking Hondenhotel 1

Vaccinaties

→Verplichte vaccinaties

 • Europees paspoort, zonder paspoort wordt de hond niet ingecheckt !

Vooraleer de hond in Hondenhotelkortrijk kan verblijven, dient hij/zij gevaccineerd te zijn tegen:

 • Hondenziekte (ook Distemper of ziekte van Carré genoemd): tweejaarlijkse vaccinatie, ten laatste een week voor het verblijf laten toedienen. Voor jonge honden moet deze vaccinatie wel na de leeftijd van drie maanden gebeuren.
 • Kattenziekte (Parvo): ten laatste een week voor het verblijf toedienen. De beste manier om parvovirus aan te pakken is de ziekte te voorkomen. Daarom is het belangrijk om in de eerste plaats uw hond tijdig te laten vaccineren. Pups moeten op de leeftijd van 6, 9 en 12 weken worden gevaccineerd tegen parvo. Als ze 1 jaar zijn is een herhaling nodig. Daarna is het voldoende als deze vaccinatie om de 2 tot 3 jaar wordt gegeven. Het parvovirusvaccin wordt als een essentieel vaccin beschouwd en elk dier moet hiermee worden gevaccineerd.
 • Hepatitis: tweejaarlijkse vaccinatie

Bovenstaande virussen worden meestal gegeven in een cocktailvaccin.

Kennelhoestvaccinatie is ook verplicht.

Tegen kennelhoest bestaan in België diverse geregistreerde vaccins van verschillende leveranciers ( VIRBAC, BOEHRINGER INGELHEIM, INTERVET INT VIA MSD AH, ZOETIS )

 • NOBIVAC BbP i    para-influenzavirus (Ca) CPIV, Bordetella bronchiseptica (Ca)

  Eenmalige intranasaal ( via de neus) vaccinatie geeft na  3 dagen ( 72 uur ) weerstand tegen Bordetella bronchiseptica en na 21 dagen tegen Para-influenzavirus. Gezien de meeste honden via hun jaarlijkse algemene vaccinatie al worden ingeënt met Parainfluenza ( bijvoorbeeld EURICAN DAPPi-Lmulti ) hoeft men dus niet altijd tot 3 weken na de vaccinatie te wachten voor uw hond naar het hondenhotel kan. ( Jaarlijkse herhaling )
 • EURICAN PNEUMO  para-influenzavirus (Ca) CPIV, Bordetella bronchiseptica (Ca)

  Injectie inenting, 2 x 1 dosis (1 ml) met 2 – 3 w interval. De weerstand is dan volledig na ongeveer een week na de laatste vaccinatie.

  Eurican Pneumo moet maar 1 x toegediend worden als de intranasale vaccinatie minder dan 1 jaar geleden is. Vaccinatie tegen kennelhoest moet jaarlijks herhaald worden. Bij laattijdige vaccinaties kiest u best voor de intranasale ( via de neus ) vaccinatie, omdat deze nog kan toegediend worden 4 dagen voor u uw hond binnen brengt.

Verder vragen wij ook uw hond te ontwormen en preventief te behandelen tegen vlooien.

Duitse herder - www.hondenhotel.com

Verblijf

In ons Hondenhotelkortrijk kan uw hond gedurende het ganse jaar, 7/7 dagen verblijven en overnachten. Er zijn 4 verblijfsplaatsen voorzien. Elke hond heeft een aparte ruimte waarin hij/zij zowel binnen als buiten kan vertoeven. Voor een grote hond voorzien wij een oppervlakte van  24 m² overdekt. De hond kan beschikken over een mooie binnenruimte van 12 m² en een terras van nogmaals 12 m².

Alle binnenruimtes zijn voorzien van een opklapbare vlonder, deze doet dienst om de mand, kussen of bench van de hond op te plaatsen. zo is er steeds verluchting onder de slaapplaats van de hond en hoeft de hond niet op de vloer te slapen, zo voorkomt men ook reuma. De vlonders worden opgeklapt bij het reinigen van de kennel, zo wordt er ook onder de slaapplaats gepoetst zodanig dat uw viervoeter een hygiënisch verblijf tegemoet gaat.

Naast de binnen- en buitenruimten beschikken wij over een loopweide waar de honden gespreid over de dag gebruik kunnen van maken. Honden die behoren tot het zelfde gezin, of met elkaar vertrouwd zijn ( familie of vrienden ) kunnen hier samen vertoeven. Honden die elkaar niet kennen worden gescheiden op de loopweide gelaten en dit om ongelukken te vermijden. Wij dragen de verantwoordelijkheid voor uw viervoeter en wensen dan ook alle risico’s uit te sluiten.

Camerabewaking

Alle binnen- en buitenverblijven van de honden staan onder camera toezicht. Dit biedt de eigenaars de mogelijkheid om in de hond zijn kennel binnen te kijken via livestream. Dit kan op eender welk tijdstip van de dag en waar men zich ook maar bevindt op dat moment. Hierdoor hoeft u zich niet ongerust te maken en hebt u zicht op de kwaliteit van het verblijf van uw hond. Mocht er ooit iets gebeuren dan worden de beelden ook opgenomen en dit gedurende 2 weken. Dit is de beste vorm van transparantie naar de klant toe. U hebt enkel een smartphone/tablet/PC nodig en een internet verbinding. Bijna alle hotels over de ganse wereld bieden gratis wifi aan tijdens de vakantie van hun gasten. Het is dus een extra feature die gratis in ons verblijf is inbegrepen. U zal van ons de nodige info krijgen hoe dit systeem in zijn werk gaat. De beeldkwaliteit hangt echter wel af van de internetverbinding van het land waar u zich in bevind. Onze camera’s zijn van infrarood voorzien dus ook ’s nachts kan u binnenkijken in uw hond zijn kennel, de beelden zullen dan wel zwart-wit zijn i.p.v. de full-color beelden overdag. Door dit camera systeem kan ook uw dierenarts de hond bekijken vanop afstand, mocht de hond zich niet lekker voelen of er zich een probleem voordoen kan hij onmiddellijk de urgentie van tussenkomst bepalen.

Aankomst en vertrek

Om het verblijf van alle honden zo aangenaam mogelijk te maken vragen we u vriendelijk de aankomst- en ophaaltijden te respecteren, zodanig dat de rust alsook alle activiteiten die voorzien zijn kunnen nageleefd worden. Op deze manier kunnen wij onze uitstekende service garanderen naar alle klanten.

 • De honden zijn welkom tussen 10:00 en 18:00 uur de dag van de aankomst. ( op afspraak )
 • De honden moeten worden opgehaald tussen 10:00 en 18:00 uur de dag van vertrek. ( op afspraak )
 • Let op! Op zon- en feestdagen worden geen honden gebracht of opgehaald.
 • Indien men door omstandigheden later komt, dan dienen wij telefonisch op de hoogte gebracht te worden en dit om de geplande activiteiten van onze andere gasten te kunnen naleven. Doet men dit niet en komt men later zonder te verwittigen dan zal er een extra nacht aangerekend worden en kan men de dag erna de hond komen afhalen tussen de hierboven vermelde ophaaltijden.
hond bij de dierenarts - www.hondenhotel.com

Verzorging

Verplichte vaccinaties

De honden moeten gevaccineerd zijn alvorens ze worden binnengebracht (zie Vaccinaties). Gelieve het vaccinatieboekje van uw hond steeds mee te brengen. Dit blijft tijdens het verblijf ter inzage in het hondenhotel.

Medicatie en Dierenarts

Medicatie geven wij zoals afgesproken bij het intakegesprek. Hondenhotelkortijk werkt samen met je eigen  dierenarts,  indien je hond een dierenarts nodig heeft wordt je eigen dierenarts eerst opgebeld, deze kan via de webcam de situatie beter inschatten en indien nodig ter plaatse komen voor een betere diagnose. De klant geeft opdracht aan Hondenhotelkortrijk om op zijn kosten telkens wanneer dit nodig wordt geacht een dierenarts naar keuze te contacteren. Deze kosten zullen u doorgerekend worden op de verblijfsfactuur op het einde van het verblijf.

Hygiëne

 • De binnen- en buitenruimtes worden dagelijks gepoetst, evt. behoeftes na de poetsbeurt worden zo snel mogelijk opgekuist. Na het verblijf worden de ruimtes volledig ontsmet om zo een hygiënisch verblijf aan de volgende vakantieganger te garanderen.

 • Onze vertrekken binnen het hotel zijn gescheiden d.m.v kunstwanden, dit in de eerste plaats om hygiënische redenen. Hiernaast biedt het ook nog een aantal voordelen: door het plaatsen van dergelijke wanden heeft de hond meer rust, het isoleert beter het geblaf wat bijdraagt tot het verminderen van de stress van de hond. Het heeft ook voordelen bij honden die angst/agressie hebben t.o.v. andere honden daar ze elkaar niet zien.
Jack Russel met eten en drinken - www.hondenhotelkortrijk.com

Voeding

Wij hebben geen eigen voeding, u brengt de eigen vertrouwde voeding mee voor de hele verlofperiode en

maatbeker met de naam van uw hond en met aanduiding van de gewenste hoeveelheid.

 Aantal maaltijden per dag

De eigenaar van de hond kan uiteraard zelf het aantal voedingen per dag bepalen, dit bespreken we bij het intakegesprek.  Dit is zeer belangrijk voor de gezondheid van de hond.

De eet- en drinkkommen zijn vervaardigd uit inox.